Animond Fond u saradnji sa Filmskim centrom Srbije organizovaće 15. i 16. novembra masterklas predavanje i radionicu za scenariste animiranih projekata sa poznatim skript doktorom iz Velike Britanije, Filom Parkeromu Kinoteci u Uzun Mirkovij ulici.

Fil Parker jedan je od vodećih evropskih konsultanata za razvoj scenarija i projekta. Radio je kao konsultant sa C4, BBC i Aardman animacijom u Velikoj Britaniji, Berlin Brandenburg Medianboard-om u Nemačkoj, CEE Animation programom, kao i nekoliko evropskih nezavisnih kompanija kao i na filmovima poput Wallace and Gromit – Curse of the Were Rabbit(Oscar za najbolji dugometražni animirani film) i HogfatherTerija Pračeta.

Osnivač je jednog od najuspešnijih kurseva za scenariste u Velikoj Britaniji, čiji su polaznici dobitnici nekoliko nagrada, među kojima su BAFTA, Zlatna palma, te koji su bili nominovani za nagradu Oskar. 2000. godine uspostavio je program obuke za razvoj u okviru UK Filmskog Saveta. Trenutno radi na projektima iz Kine, Češke, Njemačke, Slovenije i Velike Britanije. Autor je knjige „Umetnost i nauka pisanja scenarija“ (“The Art and Science of Screenwriting”).

Glavna tema otvorenog masterklasa je “Od teme do nadrealnog sveta”.Predavanje će biti organizovano prvog dana i biti otvoreno za širu javnost.

Pisanje tritmenta animiranih projekata je u fokusu radionice, koja će biti organizovana nakon masterklasa.

Za radionicu će biti selektovano pet projekta (dugometražni odnosno kratkometražni animirani film, ili pilot animirane serije).

Mogu se prijaviti scenaristi ili timovi do dve osobe – scenarista i reditelj/producent.

Radionica je besplatna i u celosti se odvija na engleskom jeziku.

Za učešće se mogu prijaviti i filmski profesionalci bez projekta koji žele da se bave skript supervizijom. Dve osobe će biti odabrane da prate radionicu na ovaj način.

Zainteresovani kandidati/kandidatkinje mogu se prijaviti preko formulara do 2. novembra 2022. godine, dok se za učešće na masterklasu mogu prijaviti putem imejla na animondwriterslab@gmail.com

Writer Lab podržan je od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije. 

Organizator radionice je Animond Fond, naš prvi privatni fond za ulaganje u animirane filmove o kome više možete saznati na www.animond.co