Četrnaesta DokSrbija radionica dokumentarnog filma biće održana od 23. do 25. decembra 2022. godine u KC Gradu u Beogradu, učešće je besplatno a prijavu možete popuniti do 18. decembra putem linka – https://5yx5.short.gy/MDxEfH.

Radionice DokSrbije realizuju se već sedam godina, dva puta godišnje, uz podršku Filmskog centra Srbije. Tradicionalna zimska radionica će se ovog puta fokusirati na intenzivan rad na projektima,u vidu individualnih konsultacija polaznika sa afirmisanim eksperatima iz različitih oblasti (rediteljima, montažerima, producenatima, dizajnerima zvuka, distributerima itd. Svaki polaznik će sa svakim od mentora imati po 45 minuta otvorenog razgovora, a prijavljeni učesnici bez projekata će kao posmatrači moći da biraju koje konsultacije žele da prate. Radionicu će početi pregledom prošlogodišnjih aktivnosti udruženja, analizom godišnje produkcije nacionalnih konkursa i godišnjom skupštinom udruženja.

Detaljna satnica radionice:

PETAK, 23. decembar 2022, od 17 do 21h

17h – Pregled godišnje produkcije i analiza FCS konkursa

18h – Pregled DokSrbija aktivnosti u protekloj godini i skupština udruženja

SUBOTA, 24. decembar 2022, od 10 do 18h

10h – Projekcija filma “Subject” (2022, 107’)

12 – 18h – Mentorske konsultacije 1 na 1

NEDELJA, 25. decembar 2022, od 10 do 18h

10h – Christmas Panel: Re-Referencing the World

Učesnici: Mohamed Said Ouma (DocAfrica), Nilotpal Majumdar (DocEdge Kolkata), Brigid O’Shea (Documetary Association of Europe)

Moderator: Boris Mitić

12 – 18h – Mentorske konsultacije 1 na 1

Udruženje dokumentarista Srbije DOKSRBIJA je strukovno udruženje autora i producenata dokumentarnih filmova, koje pruža podršku srpskim dokumentaristima kroz neprestano lobiranje za bolje produkcione uslove, kao i kroz radionice, distribucijske aktivnosti kao i promociju domaćih kreativnih dokumentaraca u Srbiji i u svetu.

Đ. B.

Fotografija: DokSrbija