U subotu 24. septembra Holland Film Meeting objavio je ovogodišnje pobednike koprodukcijske platforme i work in progress selekcije. Novi filmski projekat Nikole Ležaića RELIGIJA NOĆNIH ŠETNJI, producentkinje Jelene Mitrović (BAŠ ČELIK, Beograd) odabran je kao najbolji među dvanaest ambicioznih, izazovnih i veoma kreativnih projekata u sekciji koprodukcijske platforme.

Žiri u sastavu Gabriele Dumon (Le Bureau, producent), Siniša Juričić (Producent/CEO, Nukleus film) i Ester Banenberg (Lumière Publishing), dodelio je nagradu projektu RELIGIJA NOĆNIH ŠETNJI Nikole Ležaića uz sledeće obrazloženje:
„U današnjem svetu razdvojenih familija, ovo je izuzetno relevantna, kao i veoma interesantna i originalna pozicija za film „sa Istoka Zapada“ koji se bavi Bliskim istokom (režiseru su zanimljive priče sa temama koje se nigde ne uklapaju)…“

Više informacija možete naći na sajtu:
https://www.filmfestival.nl/profs_en/news/and-the-winners-are-2/

Holland Film Meeting je jedna od najznačajnijih evropskih platformi za ostvarivanje koprodukcija. Ove godine uključuje projekte iz Velike Britanije, Francuske, Srbije, Hrvatske, Irske, Rusije, Poljske, Rumunije, Bugarske, Švedske, Nemačke i Španije.