SRB ENG

Saopštenje Filmskog centra Srbije (23. mart 2020)

23. mart 2020. | Autor: Zoran Janković
Filmski centar Srbije obaveštava zainteresovanu javnost da se prema uputstvima i merama Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije a usled vanrednog stanja zbog virusa COVID 19, odlaže objavljivanje i sprovođenje Javnog konkursa u kategoriji Razvoj projekata – Sporazum Republike Srbije i Republike Francuske o kinematografskoj produkciji, kao i u kategoriji Pred-digitalizacija i digitalizacija biokopa, čije je raspisivanje bilo planirano za 25. mart, odnosno 1. april, do ukidanja vanrednog stanja.

Za raspisane konkurse čiji rok prijave nije istekao, postupak prikupljanja konkursne dokumentacije putem elektronske pošte se nesmetano nastavlja. Poslata dokumentacija biće prosleđena konkursnim komisijama na razmatranje.

Takođe, u skladu sa propisanim merama Vlade Republike Srbije, postupak sačinjavanja predloga i odlučivanje o konačnom izboru projekata konkursnih komisija, po objavljenim konkursima u prethodnom periodu, odlaže se do potpune normalizacije životnog i poslovnog procesa u zemlji.