SRB ENG

Stigli su trejler i poster za britansko-nemačko-srpski film „Vampir“ u režiji Branka Tomovića

08. jun 2021. | Autor: Zoran Janković
U prilici smo da vam predstavimo trejler i poster za britansko-nemačko-srpski film „Vampir“ u režiji Branka Tomovića. U ovom, kako trvde iz produkcije, horor-filmu evropskog arthaus profila, uz Tomovića, udarne role igraju Gorica Regodić (Pored mene), Joakim Tasić (Santa Maria della Salute) i legendarna Eva Ras. Kako smo vas ranije izvestili, pariška kuća Reel Suspects baviće se prodajom prava distribucije ovog dugometražnog igranog ostvarenja.

Vampir je sniman na engleskom jeziku, nastaje kao britansko-nemačko-srpska koprodukcija, na raznim lokacijama u centralnoj Srbiji . Film produciraju Miloš Z. Vučković, Jean-Louis Alexandre i Dina VickermannMark Ashworth (ABCs of Death, Entity) komponuje originalnu muziku za film dok je direktor fotografije Heath McWaters. U glumačkom ansamblu su i Judith Georgi i Nemanja Bajić.

Nakon što bude svedok zločina u Londonu i pošto traži mesto na kome bi se na izvesno vreme sakrio, Arno (Branko Tomović) dobija ponudu od šarmantne ali beskrupulozne Vesne (Gorica Regodić) da počne da se stara o groblju u malom, udaljenom srpskom selu. Ubrzo, on počinje da doživljava košmarne vizije, a često ga posećuje misteriozna starica Baba Draga (Eva Ras) koja Arnoa vodi put tame. Čini se da samo seoski sveštenik (Joakim Tasić) pokušava da ga sačuva od zlokobnih namera seljana.

Branko Tomović, scenarista i reditelj ovog filma, istakao je sledeće: „Naš film je nadahnut stvarnim slučajevima vampirizma koji su dešavali u Srbiji početkom 18. veka. Iako je naš Vampir smešten u savremeni trenutak, on je zasnovan na tim mitovima, sujeverjima i folkornim elementima. Želeo sam da pokažem misteriozniju stranu Srbije.“

Branko Tomović

Vampir je njegov prvenac na planu igranog filma dugog metra. Prethodni, kratkometražni filmovi ovog scenariste i reditelja (filmovi REDThe Smell of Petrol) osvojili su brojne nagrade na prestižnim festivalima, uključujući i one koji sa sobom nose kvalifikaciju za eventualne nominacije za nagradu BAFTA i Evropske filmske nagrade. Branko Tomović, nemački i evropski glčumac srpskih korena, glumio je u filmovima reditela kao što su Ken Louč, Pol Gringras, Dejvid Ejer, Pit Trejvis…, kao i popularnim serijama  24, Law and Order, Homeland, Strike Back, Counterpart, Spides.

Zoran Janković