SRB ENG

Završen 12. Omladinski Film Festival u Sarajevu: Nagrade i za „Bambiland“ Danila Stanimirovića i „Šum“ Anđelka Beroša

30. jul 2020. | Autor: Đorđe Bajić
Dvanaesti po redu Omladinski Film Festival Sarajevo završen je sinoć dodelom nagrada najboljim mladim autorima. U proteklih pet dana prikazana su 42 filma na četiri lokacije, a interesovanje za sve projekcije bilo je, u skladu sa trenutnom situacijom, veliko.

 „Drago mi je da se 12. OFF, uprkos veoma teškoj godini za filmsku industriju, održao i što je interes publike bio veliki. Za pet dana prikazivanja filmova na četiri lokacije imali smo preko 2.000 gledalaca, što je manje nego prethodnih godina, ali je to maksimum koji smo mogli postići poštujući preporuke vlasti zbog pandemije. Interes za kratki film bio je veći nego ranijih godina, zbog čega sam posebno zadovoljan“, kazao je Kenan Musić, direktor OFF-a.

Pobednici Festivala proglašeni su u tri sekcije, te je film Bambiland, reditelja Danila Stanimirovića, pobednik u kategoriji Wolf Competition. Glavni junak ovog filma, Strahinja, tek je završio glumačku školu i radi kao klovn u dečijoj igraonici. Bambiland je veliki zabavni park u njegovom rodnom gradu koji je bio otvoren još kada je bio dete. Sada je to napušteno, jezivo mesto i kao takvo predstavlja metaforu Strahinjine generacije u Srbiji.

U sekciji OFF Generacija pobedu je odneo film Whirr („Šum“), reditelja Anđelka Beroša, koji govori o ženi koja provodi život boreći se sa glasovima u glavi.

Opširnije na: http://www.omladinski.ba/novost/9699/12.off-nagrade-za-bambiland-whirr-i-team-marco

Z. J.