Tokom završnice zime za nama u Šapcu je sniman dugometražni igrani prvenac mladog reditelja Luke Mihailovića naslovljen „Indigo Kristal“. Film nastaje u produkciji kuće Archangel Studios, a u koprodukciji sa takođe beogradskom produkcijskom kućom Režim Film.

Kako su nam iz produkcije pojasnili, Indigo i Kristalna deca su pripadnici generacija koje su rođene u teškim formativnnim godinama (1988 -2005) i njihova snažna potreba za razumevanjem i prihvatanjem će se izraziti kroz ovaj film na osnovu njihovih životnih iskustava i problema. Gledaoci će po prvi put imati priliku da prožive autentičnu priču naših junaka i da sa njima dožive zajedničku katarzu. Kroz katarzu, nakon kompletnog doživljaja filma, pripadnici ovih generacija mogu shvatiti da kreativnošću i iznošenjem svojih problema stvaramo drugačiji put ka rešenju istih: umesto večitog ostajanja u istom začaranom krugu. Film će, zbog različitih vidova distribucije, imati priliku da bude prikazan raznim ciljnim grupama, ali najbolje će komunicirati i glavni odjek imati kod mlađe publike. Sa druge strane i starije generacije,odnosno šira publika filma, može videti realnu stranu života ovih mladih ljudi i osetiti saosećanje i razumevanje, umesto večnog antagonizma.

Luka Mihailović je i scenarista ovog filma. Direktori fotografije su Vladimir Milivojević Boogie i Vladimir Đurić. Udarne uloge tumače: Miodrag Radonjić, Nina Janković, Denis Murić, Pavle Mensur, Miloš Petrović Trojpec.

Producent filma je Miodrag Radonjić, a koproducent Miloš Avramović. Film zasad nastaje uz podršku RTS-a, Grada Šapca i Ministartsva kulture i informisanja Republike Srbije.

Film je sniman u tom gradu Zapadne Srbije: periodu od 10. februara do 15. marta 2022. godine. Završen je snimajući blok vezan za grad Šabac, a preostali blok snimanja planiran je za prolećni period.

Foto: Boogie

Zoran Janković