U okviru ovogodišnjeg Sarajevo film festivala po drugi put je održana platforma CineLink Drama, u čijem su fokusu dramske serije u fazi razvoja. Nagradu čiji je pokrovitelj Filmski centar Srbije osvojio je projekat Svi panteri su Pink.

Predstavljanje serije Svi panteri su Pink.

CineLink Drama je ove godine predstavila šest projekata: nemačko-srpski projekat Svi panteri su pink, hrvatski projekat Dunav, srpski Burn Baby Burn, takođe srpski Glicerin, makedonski Return to Sorento i hrvatsko-srpski Područja bez signala. Projekti ovih serija predstavljeni su vodećim evropskim i regionalnim TV emiterima, VoD i SVoD operaterima, te drugim distributerima programa, na zajedničkoj otvorenoj prezentaciji i tokom individualnih sastanaka. Odluku o najboljim projektima doneli su članovi međunarodnog žirija Majnholf Curhorst, Tatjana Anderson i Đakomo Durči.

Pobednički srpsko-nemački projekat Svi panteri su pink (All Panthers are Pink), po scenariju Dimitrija Vojnova, predstavili su producenti Miroslav Mogorović i Titus Krejenberg. Ova serija je zamišljena kao spoj akcije i komedije u osam jednosatnih epizoda; kao stilske refrence su navedene serije Sopranovi i Čista hemija, te filmska Ocean’s 11. Serija će biti urađena na srpskom jeziku, a zasad je urađen scenario jedne epizode i sinopsisi za ostale. Specijalno prizanjanje žirija je dobio projekat Glicerin čiji su tvorci Ivan Knežević i Miloš Pušić.

Na ceremoniji zatvaranja nagradu Filmskog centra Srbije je ispred ove institucije uručila Anđelija Andrić.

Đorđe Bajić