U toku je snimanje dokumentarnog filma pod radnim naslovom Govori da bih te video, a autori pozivaju slušaoce Radio Beograda da im se pridruže u dokumentovanju života radija. Ovaj dokumentarni film je omaž stvaraocima i slušaocima kulturnog, umetničkog, naučnog i dramskog programa Radio Beograda, jedine radio stanice u zemlji koja emituje ovakvu vrstu programa. Autori pozivaju slušaoce Radio Beograda da se pridruže u dokumentovanju života radija i pomognu u otkrivanju sveta njegovih slušalaca.

Da biste učestvovali u filmu kao slušalac, dovoljno je da sa ekipom filma provedete jedan deo vašeg dana – u prostoru i situacijama u kojima slušate program Radio Beograda. Ukoliko ste zainteresovani ste za učešće u filmu, možete prijaviti tako što ćete popuniti ovaj upitnik, putem imejla (prijava@filmoradiju.rs) ili pozivom na broj (064-0202-280).

Govori da bih te video nastaje kao srpsko-hrvatska koprodukcija u režiji Marije Stojnić koja, zajedno sa Milošem Ivanovićem, producira film. Koproducenti su Tibor KeserVanja Jambrović. Projekat ovog dokumentarnog filma u nastajanju podržan je od strane Filmskog centra Srbije i Radio Beograda.

Đ. B.