Kratki igrani film „Put za Kujumbu“ scenariste i reditelja Miroslava Savića 24. marta ove godine biće prikazano u okviru filmske manifestacije  „Columbus International Film & Animation Festival“ na Koledžu za umetnost i dizajn „Kolambas“, u SAD.

Ostvarenje Put za Kujumbu ja na 63. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma osvojilo je posebno priznanje žirija u domaćoj selekciji kratkometražnog filma. Autor ovog filma, mladi Miroslav Savić, istom prigodom osvojio i nagradu Jovan Aćin koju dodeljuje Udruženje filmskih umetnika Srbije. Nakon toga Kujumba je bila prikazana i na par ovdašnjih filmskih festivala, a pre toga, već 5. juna, kao i na Festivalu srpskog savremenog kratkog i dokumentarnog filma u Vašingtonu.

Ostvarenje Put za Kujumbu ja na 63. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma osvojilo je posebno priznanje žirija u domaćoj selekciji kratkometražnog filma. Autor ovog filma, mladi Miroslav Savić, istom prigodom osvojio i nagradu Jovan Aćin koju dodeljuje Udruženje filmskih umetnika Srbije. Kako će Put za Kujumbu početkom leta biti prikazan na par ovdašnjih filmskih festivala, a pre toga, već 5. juna, i na Festivalu srpskog savremenog kratkog i dokumentarnog filma u Vašingtonu, zamolili smo Savića da nam sam, stavku po stavku, predstavi ovaj svoj film.

Prizor iz filma Na putu za Kujumbu.

Više o filmu Put za Kujumbu ovde.

Zoran Janković