Na upravo završenom festivalu Athens Animfest u Grčkoj, srpski kratki animirani film „Bio dvaput jedan kralj“ osvojio je nagradu za izuzetnost u kratkoj animiranoj formi. Na ovom festivalu koji se održava po 13. put, publika je mogla da pogleda čak 418 filmova iz 52 zemlje. Bio dvaput jedan kralj osvojio je proteklog meseca još četiri nagrade, dve nagrade za najbolju animaciju u Cluju, u Rumuniji, na festivalima Short to the Point i 12 Months Film Festival i dve nagrade na festivalu Cinema of The World u Bombaju, Indiji – nagradu za najbolji scenario i najbolju montažu filma.

Nagrada u Atini je 14.nagrada za ovaj film srpsko-kanadsko-madjarske koprodukcije kuća Plan 9, AZT Media i To Blink Animation. Pored značajnih nagrada za animaciju na festivalima u Španiji, Americi, Kanadi i Srbiji, film je dobitnik i 3 nagrade za najbolji scenario, nagrade za najbolju originalnu muziku (Vladimir Kerkez i Aleksandar Ranđelović) i nagrade publike na festivalu Fancine u Malagi.

Film je prikazan u preko 20 zemalja, a ovog meseca će nastaviti svoju turneju na festivalima u Beču, Los Anđelesu, Džordžiji i filmskom festivalu Golden Kuker u Sofiji.

Autor filma Vojin Vasović pored dugometražne animirane verzije ovog filma radi i na dugometražnom igranom filmu Kraj sveta po scenariju Aleksandre Urošević, koji je dobio podršku Filmskog centra Srbije za razvoj scenarija i nagradu za najbolji pič na ko-produkcijskom marketu i pitching forumu FEST FORWARD u okviru ovogodišnjeg Festa.