Udruženje za medijsku afirmaciju „Mat“  iz Inđije, raspisuje konkurs za ovogodišnje izdanje  „Short cut“  festivala koji je planiran za 1. i 2. septembar 2018. godine.  Na festivalu se prikazuju kratki igrani, dokumentarni , eksperimentalni  i animirani filmovi. Festival je otvoren kako za filmove domaćih autora tako je okrenut i autorima iz celog sveta. Tematika filmova treba da je iz oblasti: ekologije, turizma i života.

Javni poziv za takmičarski deo  „Short cut” festivala je od 25. maja do 25. jula. Pristigle radove pregleda selektorska  komisija koja neće uzimati u razmatranje radove koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaj.

PRAVILA UČEŠĆA

– Film ne sme da traje duže od 15 minuta

– Film ne sme biti proizveden pre 2016. godine

– Udruženje “MAT” može koristiti delove ili kompletne filmove u službi promocije

– Autor snosi odgovornost po pitanju autorskih prava filma

– Prijava za festival podrazumeva kotizaciju koja iznosi  500,00 dinara. Kotizacija za sve prijave pristigle izvan Srbije iznosi 5 USD. Kotizaciju je potrebno uplatiti do 25. jula kako bi komisija uzela filmove u selekciju. Prijavni formular kao i ostale informacije o načinu prijavljivanja mogu se nači na sajtu www.shortcutfest.net

– Potrebno je dostaviti formular, fotografiju autora i film u formatu MPEG-4 (preko servisa www.wetransfer.com, ili transferxl.com) a najkasnije do 25.07.2018. na mail shortcutfest@gmail.com.

Festivalski žiri dodeljije prve nagrade u sve tri kategorije, gran-pri festivala, kao i specijalnu nagradu za poseban utisak.

KONKURS ZA FOTOGRAFIJU

Organizatori „Short cut“ festivala u okviru pratećeg programa organizuju izložbu fotografija pod nazivom „Objektiv(n)i“, te ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da ukoliko žele da učestvijuju na izložbi, fotografije sa ličnim podacima i kontakt telefonom dostave na mail shortcutfest@gmail.com sa naznakom za foto konkurs “Short cut”, od 15. maja, do 30. jula 2018. godine. Autori fotografija nisu u obavezi plaćanja kotizacije.

Telefoni za dodatne informacije: Zorica Banić –  065/ 204 88 11 ili Radmila Mitrović – 064/ 13 77 694

Više informacija o festival i načinu prijavljivanja na sajtu :  www.shortcutfest.net