Kratki film „Senjor“ („Señor“) ušao je u finale ovogodišnje dodele Oskara za studentski film (konkurencija međunarodnih filmskih škola). Mlada rediteljka je ovim filmom ujedno stekla master diplomu na londonskom fakultetu Londonska filmska škola (London Film School).

„Senjor“ je nastao u britanskoj produkciji, a sniman je u Srbiji tokom novembra 2018. godine, a većinu ekipe čine poznati srpski i regionalni filmski stvaraoci. U filmu glume Nikola Ristanovski, Tinja Damnjanović, Nada Šargin, Vesna Stanojević i Tanasije Uzunović. Scenario i režiju potpisuje Maša Klark, koja je zajedno sa Konradom Klarkom producirala i montirala film. Na filmu su sarađivali: direktor fotografije Đorđe Arambašić, scenografkinja Ivana Jančić, snimatelj i dizajner zvuka Bojan Palikuća, kostimografkinja Suna Kažić, šminkerka Jelena Đorđević. Izvršni producent je Zoran Jovanović, a ko-producent Olivera Šaranović.

Sa snimanja filma Senjor

„Senjor“ je devetnaestominutni film o skrivenim svetovima ljudi koji su nam najbliži. Jedanaestogodišnja Dunja živi sa roditeljima u malom gradu, na severu Srbije. Kada odluči da se pridruži ocu na njegovoj ruti isporuke vina koje sam proizvodi, Dunja susreće njegovu bivšu ljubav, Senku, i pokušava da razotkrije misteriju ko je i kakav je zapravo njen otac, ili još zagonetnije – kakav je bio nekada.

Đorđe Bajić