Pozivamo vas, na treći dan Francusko-srpskih filmskih susreta u okviru 22. Festivala autorskog filma u zgradi Jugoslovenske Kinoteke.

Od 10:00h, biće održan panel posvećen potencijalu Međunarodnih koprodukcija i partnerstva između Francuske i Srbije.

Na panelu će posebno biti istaknut potencijal, kao i primeri realizovanih i budućih koprodukcija između dve kinematografije uz učešće predstavnika Francuskog Fonda za Kinematografiju CNC i eminentnih producenata iz Francuske i Srbije.

Na panelu će učestvovati Julien Ezano ispred CNC-a, Boban Jevtić ispred FCS-a, Janja Kralj KinoElektron, Jelena Mitrović Baš Čelik i Miroslav Mogorović Art&Popcorn.

Od 11:15h, biće održan panel posvećen Potencijalu Srbije u oblasti audio-vizuelne delatnosti u eri digitalnih tehnologija i predstavljenje Srbije kao lokacije za snimanje uz privilegiju korišćenja poreskih podsticaja.

Na panelu će učestvovati Boban Jevtić ispred FCS-a, Sandra Đuričković ispred Work in Progress-a.

Od 12:15h, biće održana prezentacija ostvarenih rezultata Filmskog Centra Srbije kroz fondove i prezentacija o koprodukcijama, regionalnoj i Evropskoj saradnji.

Na prezentaciji će biti predstavljeni aktuelni rezultati na svim poljima delovanja FCS-a, kao i aktivnosti i saradnja između Ministarstva kulture i informisanja i FCS-a.

Na panelu će učestvovati Tijana Despotović iz Ministarstva kulture i informisanja i Boban Jevtić ispred FCS-a.

Od 14:15h u Velikoj sali Jugoslovenske kinoteke je predstavljanje srpskih filmova u različitim fazama razvoja i produkcije.

 Od 17:00h na programu je prezentacija aktivnosti Jugoslovenske kinoteke na zaštiti filmskog blaga i restauraciji, koju će voditi Jugoslav Pantelić, direktor.

Od 17:30 u Velikoj sali Jugoslovenske Kinoteke, na programu su restaurisani filmovi:

  1. Svečanost posvećena kosturnici u Prnjavoru – 1922
  2. Dubrovnik grad sv. Vlaha – 1938
  3. Muzej kneza Pavla – 1939

Rendez-vous franco-serbe du cinéma
Auteur Film Festival Belgrade
#filmrandevu
01-03 December 2016

 

Na inicijativu Francuskog Instituta Srbije, u organizaciji Festivala autorskog Filma i uz podršku Filmskog centra Srbije i Jugoslovenske Kinoteke, organizujemo dane Francuskog-srpskog filmskog susreta, od 1. do 3. decembra 2016. godine u zgradi Jugoslovenskoj kinoteke.

U okviru susreta biće organizovani paneli sa različitim temama: promocija autorskog filma, koprodukcije, lokacije & tax incentives, distribucija.

Kao poseban dogadjaj, gostima iz Francuske bila bi predstavljena najnovija srpska produkcija – dugometražni filmski projekti u različitim fazama proizvodnje.

Od gostiju očekujemo predstavnike profesionalnih institucija i udruženja (Unifrance, CNC, ACID), predstavnike filmskih festivala, producente, distributere, sales agente i novinare / filmske kritičare. Na taj način  zainteresovani fainansijeri, producenti ili sales agenti mogli bi da se uključe u projekte u ranijim fazama proizvodnje, dok bi festivali, sales agenti i distributeri bili upoznati sa projektima koji su u završnim fazama proizvodnje. Ideja je takođe da predstavnici francuskih medija budu prisutni i da mogu da isprate filmski projekat od najranije faze.