SRB ENG

Konkurs za Festival „Short cut“ 2020. Inđija

27. jun 2020. | Autor: Zoran Janković
Udruženje za medijsku afirmaciju „Mat“  iz Inđije, raspisuje konkurs za ovogodišnje izdanje  „Short cut“  festivala koji je planiran za 29. i 30. avgust 2020. godine.  Na festivalu se prikazuju kratki igrani, dokumentarni  i animirani filmovi. Festival je otvoren kako za filmove domaćih autora tako je okrenut i autorima iz celog sveta. Tematika filmova treba da je iz oblasti: ekologije, turizma i života.

Javni poziv za takmičarski deo  „Short cut” festivala traje od 1. do 15. jula. Pristigle radove pregleda selektorska  komisija koja neće uzimati u razmatranje radove koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaj.

PRAVILA UČEŠĆA

– Film ne sme da traje duže od 15 minuta

– Film ne sme biti proizveden pre 2018. godine

– Udruženje „Mat“ može koristiti delove ili kompletne filmove u službi promocije

– Autor snosi odgovornost po pitanju autorskih prava filma

– Autori filmova su u obavezi da dostave: popunjen formular, fotografiju autora i film u formatu MPEG-4 (preko servisa www.wetransfer.com, ili transferxl.com) a najkasnije do 05.08.2019. na mail shortcutfest@gmail.com.

-Autori čiji filmovi budu selektovani za festival biće obavešteni najkasnije do 25. jula. 2020. godine.

Na Festivalu će biti dodeljena prva nagrada za kategoriju ekologija, prva nagrada za kategoriju, turizam i prva nagrada za kategoriju živor, nagrada za animirani film, Gran-pri festivala kao i specijalna nagrada za poseban utisak. Takođe će biti dodeljena prva nagrada na foto konkursu „Objektiv(n)i“ koji je o dove godine takmičarskog karaktera.

KONKURS ZA FOTOGRAFIJU

Organizatori „Short cut“ festivala u okviru pratećeg programa organizuju izložbu fotografija pod nazivom „Objektiv(n)i“,  te ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da ukoliko žele da učestvijuju na izložbi, fotografije sa ličnim podacima i kontakt telefonom dostave na mail shortcutfest@gmail.com sa naznakom za foto konkurs “Short cut”, od 01. do 31. jula 2020. godine. Autori fotografija za takmičarski konkurs mogu poslati maksimalno 10 fotografija, veličina duže stranice prihvatljivih digitalnih fotografija ne može biti manja od 3.000 piksela, tip datoteke može biti samo jpg tj. jpeg i maksimalna veličina datoteke ne sme preći 20MB

Više informacija o festivalu i načinu prijavljivanja na sajtu : www.shortcutfest.net