SRB ENG

Konsultacije sa Jovanom Nikolić

9. феб 2018
U cilju još veće otvorenosti prema filmskim autorima i producentima, Filmski centar Srbije poziva sve zainteresovane da se prijave za konsultacije sa Jovanom Nikolić, koja će kolegama biti dostupna za savete u vezi sa domaćim i medjunarodnim razvojem, produkcijom i plasmanom projekta.

Konsultacije će biti organizovane, 21. i 22. februara (od 9h do 14h) i 6. i 7. marta (od 12h do 17h), u prostorijama Filmskog centra Srbije. Svi zainteresovani mogu da se prijave na email: office@fcs.rs (molimo da dodate u cc: jovana@prababa.rs).

Filmski centar Srbije je konstatovao da postoji potreba da se našim autorima i producentima filmova pomogne ne samo materijalno, nego i obezbeđivanjem adekvatnih edukativnih programa i deljenjem iskustva iz oblasti dobrih praksi, ali i u vidu besplatnih konsultantskih usluga.

Jovana Nikolić (1976) je glavni producent višestruko nagrađivanih kreativnih dokumentarnih filmova realizovanih za Prababa produkciju, u koproduckiji sa ITVS International (SAD) i ZDF/Arte (Nemačka/Francuska), a u saradnji sa Channel 4 (Velika Britanija), SVT (Švedska), YLE (Finska), NRK (Norveška), RTVSLO (Slovenija), uz finansijsku podršku Jan Vrijman Fund (Holandija), Filmskog centra Srbije, Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Evropske kulturne fondacije, World Wide fonda, i sa Films Transit International (Kanada). Svoje nezavisne produkcije prikazivala je na preko 80 festivala, od čega tri svetske premijere kreativnih dokumentarnih filmova na najznačanijem festivalu dokumentarnih filmova na svetu: Pogrebnik (IDFA 2013), Kavijar konekšn (IDFA 2008) i Nacionalni park (IDFA 2006). Doktorirala je na Fakultetu dramskih umetnostu u Beogradu menadžment i produkciju dokumentarnih filmova u uslovima nepovoljnim za kulturni razvoj. EAVE i Berlinale Talents alumna.