SRB ENG

Prijavite se na vreme za 11. Les Arcs Industry Village

9. јула 2019 | Autor: Zoran Janković
Les Arcs Industry Village, programski segment Filmskog festivala Les Arcs u Francuskoj, fokusiranog na nezavisni evropski film, ove godine biće održan po jedanaesti put, u periodu između 14. i 17. decembra, a mi vam prenosimo poziv za blagovremenu prijavu projekata. Krajnji rok za prijavu za Les Arcs Coproduction Village je 6. septembar ove godine.

Poziv je usmeren ka zainteresovanim autorima i producentima koji sa svojim filmom u fazi razvoja mogu da uđu u izbor od 20 projekata za ovogodišnje izdanje Les Arcs Industry Village-a. Ovo je prilika da se ugovore koprodukcije, pronađu novi finansijeri odabranih filmova, i to kroz trodnevne sastanke, konferencije i druge aktivnosti čiji je primarni cilj umrežavanje i povezivanje. Podsećamo, svake godine više od  650 profesionalaca iz ove oblasti (preciznije – producenti, agenti prodaje, distributeri, finansijeri, predstavnici fondova) ttokom ovog programa razmenjuju iskustva i aktivno učestvuju u festivalskim dešavanjima.

Na Les Arcs Industry Village mogu se prijaviti igrani, animirani i dokumentarni filmovi minimalnog trajanja od 70 minuta koji su u fazi razvoja. Glavni producent mora biti sa područja Evrope, a reditelj filma koji se prijavljuje mora imati snimljen jedan kratkometražni film ili zapažene uspehe u nekoj od  srodnih oblasti umetničkog stvaralaštva. Producent mora da traga i za nekim drugim izvorima sufinansiranja, a do tog trenutka obezbeđena sredstva za projekat uzimaju biće posmatrana kao prednost prilikom procesa procene i  razmatranja prijava.

Možete se prijaviti  putem linka https://project.lesarcs-filmfest.com/en/identification

Zoran Janković