SRB ENG

Uskoro kreće 1. Karlovci Film Festival u Sremskim Karlovcima

7. авг 2018 | Autor: Zoran Janković
Od 17. do 19. avgusta na lokaciji kompleksa „Vidikovac“ u Sremskim Karlovcima biće održan 1. Karlovci Film Festival, čiji je cilj da privuče što više ljubitelja sedme umetnosti u Sremske Karolovce i vrati mu status „filmskog grada“.

Prizor iz filma Rekvijem za gospođu J.

Tokom festivala biće prikazani sledeći filmovi: Dovlatov Alekseja Germana, mlađeg, Osnove ubijanja Jana Cvitkoviča, Rekvijem za gospođu J.. Bojana Vuletića, Ederlerzi Rising Lazara Bodrože, kao i kratki film Novi Sad – Sremski Karlovci iz 1918. godine, te Lajanje na zvezde Zdravka Šotre, kao primer „karlovačkog filma“.

Ederlezi Rising

Svako veče tokom trajanja festivala bića prikazana dva filma, a prva projekcija počinjaće u 21 čas.

Prizor iz filma Dovlatov.

Organizatori festivala otkrivaju da im je zamisao bila da vrate bioskop u Sremske Karlovce, epicentar srpske kulture i duhovnosti, nakon skoro dvadeset  godina bez prave bioskopske sale, te da oplemene i upotpune turističku ponudu kako Sremskih Karlovaca tako i čitave Vojvodine, ali i Srbije.  U susret 2021. godini, kada Novi Sad dobija titulu evropske prestonice kulture, Sremski Karlovci su tu da obogate sadržaj za posetioce tokom čitave godine, a ovaj festival je mali uvod u tako nešto. Održavanje festivala podržala je Opština Sremski Karlovci.

Zoran Janković