SRB ENG

Cinesseum: „Ajvar“ Ane Marije Rossi od sada dostupan za legalno gledanje

26. mart 2020. | Autor: Zoran Janković
Na platformi Cinesseum sada možete da legalno pogledate i prošlogodišnje hit-ostvarenje „Ajvar“ u režiji Ane Marije Rossi. Ovo je njen debi na planu dugometražnog igranog filma, a  nastanak i ovog srpskog filma podržao je Filmski centar Srbije (FCS).

Film možete pogledati na Cinesseum platformi na linku ovdehttps://cinesseum.com/sr/film/ajvar

Ajvar  je priča o dvoje sredovečnih ljudi koje zajedno još jedino drže navika, rutina i uspomene. Uz to, oni ne pripadaju nigde u potpunosti: već duže vreme žive u Stockholmu, domovinu koju su napustili posećuju kao gosti, a u svom novom domu su i dalje stranci. Vida (Nataša Ninković) i Bane (Sergej Trifunović) u Švedskoj dobro zarađuju, imaju lep stan, psa za kog su vezani. Ali nemaju decu. Jasan nedostatak zadovoljstva ogleda se i u izbledeloj strasti i međusobnoj netrpeljivosti supružnika koja je nastajala u godinama bez promena. Bane u Beogradu ima mladu ljubavnicu, za koju je Vida saznala. U Srbiju dolaze za praznike, ali ovog Uskrsa očekuje ih neki drugi život, na koji nisu navikli… Ovo je film o umiranju ljubavi. Verovatno jednom od najužasnijih iskustava u životu čoveka.

Ajvar

Film je režirala Ana Maria Rossi, koja je, uz Maju Todorović, i autorka scenarija. Direktorka fotografije je Maja Radošević, scenografkinja je Mina Lazarević, kostimografkinja je Ksenija Terzović, a montažer je Mateja Rackov. Glumačku ekipu, pored  Nataše Ninković i Sergeja Trifunovića, čine:  Vesna ČipčićMiodrag KrstovićPavle PekićGordan KičićIgor BorojevićAleksandra Janković,  Ivana ŠćepanovićPaulina ManovBranka PetrićMirko VlahovićSrđan Miletić

Film je srpsko-crnogorska koproduckija, producent filma je Nikolina Vučetić Zečević iz filmske kuće Biberche iz Beograda, koproducent je Ivan Đurović iz filmske kuće Artikulacija iz Podgorice. Nastanak filma su podržali: Filmski centar SrbijeMinistarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i Ministarstvo kulture republike Crne Gore.

 

Naš razgovor sa Anom Marijom Rossi i Majom Todorović o Ajvaru možete pročitati ovdehttp://www.fcs.rs/36562/

Foto: Marija Đoković