Članovi i članice Filmoskopije učestvovaće u različitim aktivnostima na predstojećem Festivalu autorskog filma (FAF), koji će biti održan od 25. novembra do 2. decembra u Beogradu.

Koordinator redakcije Dejan Prćić biće jedan od učesnika sastanka na temu promocije nezavisnog filma i razvoja mlade publike priređenog u okviru sedmih Francusko-srpskih filmskih susreta. Prćić će tom prilikom razgovarati sa Paskal Anoje, kopredsednicom ACID-a (francusko udruženje za promociju nezavisnog filma, koje ima svoju selekciju na Kanskom filmskom festivalu), predstavnicima Mreže kinoprikazivača Srbije Bobanom Stefanovićem i Dejanom Dabićem, Snežanom Andrić ispred Mladih ambasadora, Draganom Nikolićem ispred Ateljea Varan i Rajkom Petrovićem, direktorom festivala Slobodna Zona.

Kritičarka Ivona Đurić i ove godine će voditi diskusije nakon projekcija sa nekoliko autora, dok će autorke Iva Leković i Ana Filipović moderirati razgovore sa Fani Molens, rediteljkom Bar Atlantik, i Martenom Žova, autorom filma Grand Paris.

Urednik Filmoskopije Nikola Radić četvrtu godinu zaredom sarađuje na izradi i koordinaciji programa Francusko-srpskih filmskih susreta.

Najzad, redakcija će i sa ovog izdanja doneti brojne kritike, eseje i intervjue. O nekim od filmova koji će imati srpsku premijeru na Festivalu autorskog filma već je bilo reči na stranicama portala: o Kristini Nikole Spasića, Da li ste videli ovu ženu? Dušana Zorića i Matije Gluščevića, Jahačima Dominika Menceja i Sigurnom mjestu Jurja Lerotića.

Filmoskopiju možete pratiti na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.