„Nedelju kineskog filma u Srbiji“ svečano će otvoriti predstavnici Ambasade NR Kine, Ministarstva kulture Republike Srbije i Nacionalne filmske administracije Kine u MTS dvorani, hala 6 u subotu, 18. maja 2024.

Publika će nakon svečanog otvaranja imati priliku da premijerno pogleda film Apoteoza bogova: Kraljestvo oluja, reditelja Ru Eršina. Film je nastao 2023. godine i zabeležio je zavidan uspeh na svetskim filmskim festivalima. Prikazan je na jubilarnom 80. Filmskom festivalu u Veneciji, u Australiji, Novom Zelandu, SAD, Kanadi, Velikoj Britaniji, Irskoj, Singapuru itd.

Nedelja kineskog filma u Srbiji biće održana u Beogradu od 18. do 22. maja 2024 (program), a u Novom Sadu od 19. do 24. maja 2024 (program). U Novom Sadu u Kulturnoj stanici “Eđšeg” u okviru otvaranja festivala, premijerno će biti prikazan film Čangan.

Nedelja kineskog filma u Srbiji podržana je od strane Nacionalne filmske administracije Kine, Ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji, Ministarstva kulture Republike Srbije, Kineskog filmskog kanala, Filmskog centra Srbije i Kineskog kulturnog centra u Srbiji.

Ulaz je slobodan.