Prijavite se na tradicionalnu DokSrbija radionicu dokumentarnog filma koja će se ove godine održati uživo tokom vikenda 20-21. aprila 2024. u prostorijama kafe bara ‘Šesnaest’, Cetnjska 15A.


Radionica će se fokusirati prvenstveno na intenzivan rad na projektima polaznika, u vidu individualnih konsultacija sa afirmisanim ekspertima iz različitih oblasti. Ovogodišnji mentori su Marta Andreu (Španija), Bojan Kanjera (Hrvatska), Jasmina Sijerčić (Francuska) i Monika Husar (Srbija). Biografije mentora možete da vidite na kraju ovog dokumenta. Individualne sesije u trajanju od po 45 minuta rezervisane su za maksimalno 10 izabranih projekata koji mogu biti u fazi razvoja ili produkcije.

Učešće je besplatno, a prijavu možete da pošaljete do nedelje, 14. aprila. Link za prijavu: https://forms.gle/whZHtnYTDiGHLDFc6

Izabrani projekti će biti obavešteni o učešću najkasnije do 17. aprila. Za prijavu je potrebna dokumentacija na engleskom jeziku.

Ukoliko budete imali bilo kakva pitanja u vezi sa prijavom budite slobodni da pišete na doksrbijamail@gmail.com

Radionice DokSrbije se realizuju već osam godina u nizu, dva puta godišnje, uz podršku Filmskog centra Srbije.

Udruženje dokumentarista Srbije DOKSRBIJA je strukovno udruženje autora i producenata dokumentarnih filmova, koje pruža podršku srpskim dokumentaristima kroz neprestano lobiranje za bolje produkcione uslove, kao i kroz radionice, distribucijske aktivnosti te promociju domaćih kreativnih dokumentaraca u Srbiji i u svetu.

Vidimo se!