SRB ENG

„Slučaj Makavejev…“ u glavnom takmičarskom programu 12. Tajvanskog međunarodnog festivala dokumentarnog filma

14. februar 2020. | Autor: Zoran Janković
Objavljen je program dvanaestog izdanja Tajvanskog međunarodnog festivala dokumentarnog filma, koji će biti održan od 1. do 10. maja ove godine u Tajpeju, a u glavni takmičarski program je uvršten, i to kao jedino ostvarenje iz ovog dela Evrope, i  srpski film „Slučaj Makavejev ili proces u bioskopskoj sali“ autora Gorana Radovanovića. Filmski centar Srbije je podržao nastanak i ovog filma. 

Ovaj film je premijerno 25. februara prošle godine na 47. FEST-u, i tom prilikom osvojio dve nagrade: Beogradskog pobednika (kao najbolji film u programu „Srpski film -Srbija i prijatelji“) i Nagradu „Milutin Čolić“, a bio je deo i festivalskih programa u Solunu, Trstu, Roterdamu…

Slucaj Makavejev

Podsećamo, „Slučaj Makavejev“ je nastao po scenariju Gorana Radovanovića (koji je film i režirao) i Borisa Trbića. Film su snimili Dragan ĐorđevićAleksandar AngelovskiMiroslav Jakovljević i Radoslav Vladić, a montirala ga je Maja Kokić. Muziku potpisuje Ognjan Milošević. „Slučaj Makavejev“ je nastao produkciji kuća Nama film i Oktobar film, a uz podršku Filmskog centra Srbije. Oktobar film je zadužen i za bioskopsku distribuciju. Izvršni producent je Predrag Jakovljević, a producentkinja Jesenka Jasniger.

Više o pomenutom filmu u ovom našem tekstuhttp://www.fcs.rs/33209/

Zoran Janković