Predstojeće izdanje “This is it” je deo programa “Works in progress” posebno dizajnirano za igrane filmove koje su producirale ili koproducirale italijanske kuće. “This is it” biće održano tokom When East Meets West and Trieste Film Festival krajem januara 2024. godine, a rok za prijave je produžen do 24. decembra.

Inače pet autorskih timova će dobiti priliku da predstave osam minuta svojih filmova na ekskluzivnom panelu koji čine više od 30 međunarodnih agenata prodaje, festivalskih programera i kupaca.
Sve prijave moraju biti podnete od strane italijanskog producenta/koproducenta i treba da sadrže: kompletan onlajn formular za prijavu i video materijal kraći od 15 minuta. Da biste podneli prijavu i potreban materijal, potrebno je da kreirate sopstveni nalog i da popunite onlajn formular. Materijali za prijavu i titlovi moraju da budu na engleskom jeziku.
Video materijali treba da budu ili jedna puna scena ili najviše tri odvojene scene. Video je obavezan da bi bio dostupan putem servisa za strimovanje zaštićen lozinkom (npr. Vimeo).

“This is it” ima interes da podrži dugometražne igrane filmove i hibridna dela sa snažnim filmskim jezikom i umetničkim pečatom reditelja. Projekti treba da budu novi ili noviji, da postoji potencijalno međunarodno tržište i da budu igrani filmovi sa bioskopskim potencijalom (minimalna dužina od 70 minuta).
Prijavljeni projekat može biti u različitim fazama postprodukcije, iako se preporučuje da bude u ranoj fazi montaže i da još uvek traži međunarodnu distribuciju i festivalsku premijeru.

Za sve dodatne informacije možete se informisati putem mejla thisisit@alpeadriacinema.it